Jaarcijfers 2023

NS opnieuw in het rood, treinkaartjes volgend jaar fors duurder

NS-trein
Foto: Foto van NS-trein ter illustratie. Shutterstock, Laura Fokkema

Ondanks een hoopvol begin van het jaar, zag NS in 2023 de operationele prestaties verslechteren. De punctualiteit en zitplaatskans kwam lager uit dan een jaar eerder. Financieel blijft het spoorbedrijf worstelen met de naweeën van de coronapandemie, waardoor een fors verlies de boeken in ging.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Erik Verheggen

Hoofdredacteur Mobiliteit, ProMedia Group

2 reacties op “NS opnieuw in het rood, treinkaartjes volgend jaar fors duurder”

Derk van Dorth|28.02.24|12:24

Achterblijvende reizigersaantallen (89%) doordat forenzen, die voeger max. 1 dag/week thuis werkten, nu eens per 1 of 2 of 3 weken. Zijn alle colleges inmiddels fysiek, of deels online? Sommigen zijn (weer) in de auto gekropen, maar er zijn ook velen die sinds 2019 op E-fiets e.d. naar werk/opleiding gaan, nog door gemeenten en provincies aangemoedigd door vele nieuwe snelfietspaden.
1. BTW niet meer op OV-kaartjes
2. Bedrijven en instellingen motiveren ma, wo, vr op kantoor te laten werken

Jasper Jonkers|27.02.24|14:27

Ook hier verwijst de NS weer naar de Coronacrisis als reden voor achterblijvende reizigersaantallen. Zoals eerder op deze site ook al verscheen: het is maar de vraag hoeveel de achterblijvende reizigersaantallen nog te maken hebben met corona. Inmiddels lijkt de hoofdoorzaak “gewoon” de bedroevend slechte dienstverlening van de laatste jaren te zijn.