HEEN EN WEER ZONDER CHAUFFEUR

Eind dit jaar moeten eerste autonome airportshuttles rijden in Rotterdam

Rotterdam The Hague Airport
Rotterdam The Hague Airport. Frans Blok / Shutterstock

Deze maand begint de Rijksdienst Wegverkeer (RDW) met het toelatings- en goedkeuringstraject voor een pendeldienst met automatisch rijdende bussen tussen Rotterdam The Hague Airport en metrostation Meijersplein. Als alles volgens planning verloopt, wordt er eind 2024 gestart met de eerste testritten met twee automatisch rijdende bussen tussen het vliegveld en het nabijgelegen metrostation.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl

1 reactie op “Eind dit jaar moeten eerste autonome airportshuttles rijden in Rotterdam”

Nico Callens|04.03.24|12:16

Vreemd is dat in de communicatie met geen woord wordt gerept over het al dan niet aanwezig zijn van een ‘begeleider’ achter het stuur. Ik ken alvast nog geen soortgelijk project waarbij een dergelijke ‘begeleider’ niet meer nodig zou zijn.