Vertraagde treinen

Staatssecretaris hekelt slechte prestaties ProRail en NS

Beeld: Vivianne Heijnen
De staatssecretaris op het perron. Foto ter illustratie Ministerie van IenW

Demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen is ontevreden dat er in 2023 meer treinen zijn vertraagd. De prestaties ‘moeten omhoog’, en zo niet kan zij sancties opleggen. “Ik vind het vervelend dat de reiziger met deze prestaties te maken krijgt.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Laura Houtenbrink

2 reacties op “Staatssecretaris hekelt slechte prestaties ProRail en NS”

U.S. Harshan The Black Boy 1995|08.02.24|20:39

Eigenlijk is het haar schuld dat NS en ProRail zo’n prestatie hebben. Ze bespaart enorm op hun. En haar partij is ook zo opgedeeld. Bijgevolg vindt ze niet erg dat de treinen vertragingen van minder dan 3 of meer dan 5 minuten mogen hebben. En voor haar mag nog steeds kortere treinen zijn en de internationale treinen onaantrekkelijk maken door ze in de toekomst niet meer naar Amsterdam-Centraal, maar naar Amsterdam-Zuid te laten rijden wat een negatieve impact zal hebben op het reizigersaantal.

asierts|25.01.24|07:23

Ik snap heel goed waarom de staatssecretaris dit vervelend vindt. Ze is er zelf immers bestuurlijk verantwoordelijk voor. Het opleggen van sancties is daarbij bewezen nutteloos, omdat het niks oplost. Het laat vooral zien dat het Ministerie hardnekkig faalt. Zij zien zelf niet eens in wat ze bestuurlijk fout doen – laat staan dat ze enig benul hebben hoe het beter kan. Dan faal je als bestuurlijk verantwoordelijke volledig. Waarvan akte.