Politiek

Kamer steunt doortrekken Noord/Zuidlijn, maar geld is er nog niet

Noord/Zuidlijn in Amsterdam. Foto: Shutterstock, www.hollandfoto.net

Er tekent zich een Kamermeerderheid af voor het alsnog doortrekken van de Noord/Zuidlijn. Ook de Lelylijn moet er komen, aldus de Kamer. Het nieuwe kabinet zal op zoek moeten naar het benodigde miljardenbudget voor beide projecten.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Erik Verheggen

Hoofdredacteur Mobiliteit, ProMedia Group

1 reactie op “Kamer steunt doortrekken Noord/Zuidlijn, maar geld is er nog niet”

Pat Rick|23.01.24|15:57

Doortrekken van N/Z-lijn is een no-brainer. Hiervoor waren miljarden gereserveerd uit het nationaal groeifonds, maar dit werd geplunderd om de benzinerekening te betalen (achteraf totaal onnodig want de benzineprijs is juist sterk gedaald). Voeg de resterende fondsen toe aan InvestNL, waar wel de competentie zit om fondsen apolitiek te beheren maar niet de gelden (idee prof A. Boot). Want de politiek moet fondsen niet gebruiken voor hun ideetjes en fondsen moeten wel binnen de begroting blijven.