te weinig chauffeurs

EBS schaalt dienstregeling Zaanstreek af na klachtenregen

Een EBS-bus
EBS bus 312 komt aan op het busstation van Edam. Foto ter illustratie ANP / Hollandse-Hoogte / Ramon van Flymen

Vervoerder EBS wijzigt de dienstregeling in de Zaanstreek vanaf aanstaande maandag. Bussen zullen minder frequent rijden, dat ervoor moet zorgen dat ze minder vaak te laat komen of uitvallen. “Zo hopen wij de gevolgen van het personeelstekort op te vangen.”

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Laura Houtenbrink

5 reacties op “EBS schaalt dienstregeling Zaanstreek af na klachtenregen”

Peter Wieringa|07.02.24|01:01

Een rit vanuit Wormer per NS en EBS naar Amsterdam is ook ongelukkig. Op de terugweg had ik een lange rit voor de boeg door uitval van trein – ritten tussen Amsterdam en Wormerveer …. Via Metro en EBS naar Pumerend en dan verder per trein naar Zaandam en dan EBS pakken ..? Nooit meer in de avond thuiskomen zonder stress bedoel je …. Pak vokgende keer mijn fiets, dan weet je dat je nog aan komt: Op tijd wel te verstaan.

Peter Wieringa|07.02.24|00:54

Heb maandag ook vanuit Wormerveer, een busrit naar Zaandam NS willen rijden. Fietsend naar Zaandam was beter geweest, de trein reed zonder mij door. De thuisrit was ook een hel. Om 19:20 kwam ik er achter dat om 21:30 een trein naar Zaandam ging. Met de metro naar Amsterdam Noord, daar de bus via Purmerend naar Zaandam. Ik hoor net op TV Eenvandaag dat het een bedrijf uit Israel was? Heb ooit telefonie lijnen aangesloten met Low-Cost voor bedrijf-centrales, die lijnen liepen via Israel ……

Pascal van Harn|05.01.24|13:14

Door de overname kan onze zoon niet meer naar school met het ov. De dienstregeling is gewijzigd en ipv 20 min met de bus nu 45 min onderweg. En dan moet hij nog een 15 min lopen. Het is echt schandalig en ze doen er niks aan. Abonnement voor niks betaald. Je krijgt ook je geld niet terug want je kan er nog steeds gebruik van maken. Zeer slechte zaak en ik ga nooit meer met de bus in zaandam en omgeving.

Peter van den Berg|05.01.24|12:42

Er zitten al 12 jaar domkoppen in de Haag.En deze denken alleen maar aan zich zelf als zij het maar goed hebben.kan de rest stikken.ik hoop dat zij dat zelf doen en gauw ook.

asierts|04.01.24|21:05

Het OV-beleid is failliet. Het aanbestedingssprookje is ingestort. Keuzereizigers haken af, personeel wil er niet meer werken, mensen met kennis & ervaring gaan met pensioen en vervoerders winnen slechts met bluffen & gokken een aanbesteding & maken het inmiddels allemaal niet meer waar. Net zoals met (de aanbestedingen van) het spooronderhoud: niks regenval, gewoon domweg ineenstorting van alles: mensen, middelen, processen, kennis, inzicht, ervaring, motivatie. Het lijkt wel de USSR…