OV Congres '23

OVpay: ‘Een schoolvoorbeeld in de openbaar vervoersector’

OVpay
Foto: OVpay uitleg op station Eindhoven. Foto ter illustratie. Shutterstock, Robert Coolen

Op het aankomende OV Congres ’23 dat plaatsvindt op 15 november in de Jaarbeurs in Utrecht, belichten Paul van Koningsbruggen en Bas van Weele het gebruiksgemak van OVpay als een schoolvoorbeeld in de openbaar vervoersector.

Tijdens hun sessie benadrukken Van Koningsbruggen en Van Weele het belang van OVpay in het verlagen van de drempel tot het openbaar vervoer en het verbeteren van het reis- en betaalgemak. Ze streven naar een 9+ ervaring in gebruiksgemak, waarbij de techniek achter de schermen naadloos moet functioneren.

Met OVpay als middelpunt stellen ze dat het centraal stellen van de reiziger de sleutel is. Hierdoor kunnen ze meer betaalgemak bieden en innovatieve betaalproducten introduceren, zoals dagcapping. “Het streven is om de  dienstverlening zo eenvoudig mogelijk te maken”, aldus Weele.

Vlaggenschip

De sessie biedt inzicht in de samenwerking tussen vervoerders binnen het ov, met OVpay als vlaggenschip dat “ingewikkelde techniek razend eenvoudig in gebruik laat zijn”. Het is een kans om te ontdekken hoe deze samenwerking de toegankelijkheid en aantrekkelijkheid van het openbaar vervoer verhoogt.

Ondanks de uitdagingen in de ov-sector, zoals veranderingen in het werkpatroon van mensen en personeelstekorten, blijven Van Koningsbruggen en Van Weele optimistisch. Ze benadrukken dat een laagdrempelig openbaar vervoer, vooral in stedelijke gebieden, mensen verleidt om te kiezen voor bus, tram, metro, en trein.

Samenwerking als Fundament

Van Koningsbruggen en Van Weele benadrukken de boodschap van samenwerking als het fundament voor alles, inclusief het vereenvoudigen van openbaar vervoergebruik voor reizigers. Ze laten zien dat door goede samenwerking, technische, contractuele, en commerciële uitdagingen kunnen worden overwonnen.

Paul van Koningsbruggen
Foto: Paul van Koningsbruggen is spreker op het OV Congres ’23
Bas van Weele
Foto: Bas van Weele, spreker op het OV Congres ’23.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer