Spoorbocht

Tramoversteek Utrecht ondergaat renovatie: spoorbocht in de steigers

Utrecht
Foto: Tram Utrecht. Foto ter illustratie Shutterstock, PixelBiss

Utrecht bereidt zich voor op een periode van vernieuwing en herinrichting, met werkzaamheden die plaatsvinden van 20 november tot 1 december. De spoorbocht van het 24 Oktoberplein ondergaat een grondige renovatie, met activiteiten overdag en ’s nachts tussen de Beneluxlaan en de Weg der Verenigde Naties.

Gedurende de periode wordt een deel van de weg afgezet, wat leidt tot de inzet van vervangend busvervoer tussen halte Jaarbeurszijde Utrecht en halte Zuilenstein in Nieuwegein. Tegelijkertijd wordt de tramoversteek Overste den Oudenlaan – Weg der Verenigde Naties heringericht. Deze herinrichting resulteert in twee beschikbare rijbanen voor autoverkeer, een aanpassing die gelijktijdig plaatsvindt met de tramloze periode. De reguliere dienstregeling wordt op 1 december 2023 hervat.

Hinder

“Ondanks zorgvuldige planning voor minimale overlast kunnen er enige hinder en verstoringen in de directe omgeving optreden”, aldus de gemeente Utrecht. De werkzaamheden zijn hoofdzakelijk gepland overdag en ’s avonds, met eventuele nachtarbeid afhankelijk van de omvang.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer