Proef verlengt

Ook in 2024 gratis ov voor kinderen in de provincie Utrecht

Tram Urecht.
Tram in Utrecht. Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/Ceri Breeze

De provincie Utrecht verlengt een proef met gratis openbaar vervoer voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar. Gedeputeerde André van Schie zei woensdag in een vergadering van Provinciale Staten dat kinderen ook in 2024 gratis met het Utrechtse openbaar vervoer mogen reizen als ze in gezelschap van hun ouders zijn.

Afgelopen zomer en in de herfstvakantie konden kinderen al gratis konden reizen met de bussen en trams van vervoerders Qbuzz en Syntus. Ook in de kerstvakantie is er voor de kinderen gratis ov. “De ervaringen zijn goed, daarom wordt de proef voortgezet in 2024. Kinderen kunnen dan ook buiten de vakanties gratis reizen met het ov, met uitzondering van de treinen.” Van Schie zei eerder dat het gratis ov voor kinderen goed past binnen het collegebeleid.

Het provinciebestuur zet onder meer in op duurzaamheid en goede bereikbaarheid.In de Statenvergadering riepen SGP, 50PLUS, BBB, PVV, CDA, SP, VVD en ChristenUnie het college op te werken aan betere ov-verbindingen over de provinciegrenzen. Ze wezen erop dat de concessiegebieden stoppen bij de provinciegrens. Daardoor is reizen van en naar andere provincies niet eenvoudig, terwijl mensen vaak wel voor een bezoek aan het ziekenhuis, school of andere voorzieningen buiten de provincie Utrecht moeten zijn. Gedeputeerde Van Schie zei dat hij zich door de motie aangemoedigd voelt om te werken aan betere ov-verbindingen met andere provincies.

Structureel

De gemeente Amsterdam berichtte eerder dat ze kinderen in de leeftijd 4 tot en met 11 jaar structureel gratis met het openbaar vervoer willen laten reizen. Of de provincie Utrecht dit voorbeeld in de toekomst ook gaat volgen is niet bekend.

Lees ook:

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Merijn van Merrienboer

Bron: ANP