Connexxion

Geen extra kosten voor buspassagiers in Zeeland volgend jaar

Connexxion Zeeland
Connexxion-bus in Zeeland rijdt door de duinen. Foto: Connexxion.

In het komende jaar hoeven busreizigers in Zeeland geen extra kosten te verwachten. De provincie neemt de kostenstijging van 11,7 procent die Connexxion, het ov-bedrijf, mag doorberekenen vanwege de inflatie, voor haar rekening.

Op dinsdag verklaarde verantwoordelijk gedeputeerde Harry van der Maas dat een tariefstijging van 11,7 procent onwenselijk is voor de reizigers, aangezien dit het openbaar vervoer “uit de markt zou plaatsen”. Om de prijs van een busrit op het huidige niveau te handhaven, is volgens Van der Maas 1,2 miljoen euro nodig.

In september verzocht een Kamermeerderheid het kabinet om 300 miljoen euro beschikbaar te stellen om stijgende kosten van kaartjes en verdere verschraling te voorkomen. Van der Maas gaf aan te hopen een deel van dat bedrag te kunnen ontvangen, waarbij de provincie zelf het resterende bedrag bijlegt als Zeeland minder dan de benodigde 1,2 miljoen euro van het Rijk krijgt.

OV Congres ’23

Op het OV Congres op 15 november in de Jaarbeurs in Utrecht gaat de provincie Zeeland, samen met de gemeente Terneuzen en carpool-app Nabogo, dieper in op het toekomstige openbaar vervoersysteem in de kustprovincie. Meld u hier aan voor het congres!

Lees ook: 

Auteur: Merijn van Merrienboer

Bron: ANP