Politie en RET

Grootscheepse controle: agent geslagen, 134 zwartrijders bekeurd en vuurwapen aangetroffen

Politie Rotterdam
Foto: Politie bij Rotterdam centraal station. Foto ter illustratie. Fortgens Photography

Het was een drukke vrijdagavond voor de Rotterdamse politie en veiligheidsmedewerkers van RET. Bij een grote gezamenlijke controle zijn 134 zwartrijders bekeurd, nam de politie een vuurwapen in beslag en werd bij een aanhouding een agent herhaaldelijk op het hoofd geslagen tijdens een aanhouding.

Een actie ter verhoging van de veiligheid in en rond het openbaar vervoer in Rotterdam-West. Tussen 18.00 en 24.00 uur werden reizigers op verschillende metro- en tramstations gecontroleerd. Met opvallende resultaten, aldus de Rotterdamse politie.

De actie, die plaatsvond op locaties zoals station Marconiplein en de trams rond de kermis aan de Schiehaven, resulteerde in maar liefst 134 bekeuringen voor zwartrijden. Daarnaast werden enkele bekeuringen uitgedeeld omdat mensen zich niet konden of wilden identificeren. Ook voor roken en/of alcoholgebruik in het openbaar vervoer werden enkele personen op de bon geslingerd.

Vuurwapen

Een opmerkelijk incident deed zich voor aan het begin van de avond, toen een man bij het zien van de politie plotseling uit een tram vluchtte. Tijdens zijn ontsnapping gooide hij een vuurwapen weg. De politie heeft de man aangehouden, en het vuurwapen is in beslag genomen.

Mishandeling

Twee zeventienjarige jongens vonden het nodig om de aanwezige agenten te beledigen. Toen een agent hen daarvoor aanhield, ging één van de jongens nog een stap verder en sloeg de agent herhaaldelijk op het hoofd. Hoe het met deze agent gaat is niet bekend.

Zowel de politie als de RET beschouwen de actie als succesvol en kondigen aan in de toekomst vaker dergelijke controles uit te voeren om de veiligheid in en rond het openbaar vervoer te waarborgen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Merijn van Merrienboer