100.000 fans verwacht

Wel meer treinen, maar geen extra vervangende bussen bij mogelijke huldiging PSV

Luchtfoto van Eindhoven met het PSV-stadion en het station Eindhoven Centraal. Foto: Shutterstock, Make more Aerials

Op de dag van de verwachte huldiging van PSV, komende maandag of dinsdag, zet de NS rond Eindhoven meer en langere treinen in. Reizigers vanuit Breda en Tilburg moeten rekening houden met werkzaamheden en bussen.

Tot en met 12 mei wordt gewerkt aan het station van Tilburg en ligt het treinverkeer van en naar de Brabantse stad stil. Er rijden vervangende stop- en snelbussen, maar rond de huldiging worden dat er niet meer. Extra bussen zijn er bij de busbedrijven niet, aldus een woordvoerder van NS. Reizigers vanuit Tilburg en Breda wordt geadviseerd de snelbus naar Den Bosch te nemen, en daar de trein naar Eindhoven te pakken.

Toestroom

De gemeente Eindhoven verwacht bij de kampioenshuldiging 80.000 tot 100.000 fans. Ook op zondag houdt de gemeente rekening met een grote toestroom, door fans die de kampioenswedstrijd tegen Sparta in de stad komen kijken.

PSV heeft tegen Sparta aan een punt genoeg om voor de 25e keer landskampioen te worden. Lukt het de club uit Eindhoven niet om zondag zelf de titel binnen te halen, dan is er nog een kans als Feyenoord later op de dag punten laat liggen. In dat geval is de huldiging op dinsdag.

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie Mobiliteit.nl / ANP