Sloterdijk - Centraal Station

Amsterdam organiseert informatieavonden over HOV-lijn

Sloterdijk
Foto: Sloterdijk. Foto ter illustratie. Dutchmen Photography

De gemeente Amsterdam organiseert op 28 september en 2 oktober twee informatiebijeenkomsten over de HOV-busverbinding tussen Sloterdijk en Centraal Station. Tijdens deze bijeenkomsten worden schetsontwerpen gepresenteerd en wordt er informatie verstrekt over de geplande werkzaamheden. 

De nieuwe route van de HOV-lijn voert langs de Transformatorweg en het Piarcoplein. Op het plein komt een nieuwe opstapplaats voor de HOV-lijn. “Dit vraagt om een herinrichting van het plein waardoor er ook meer ruimte voor fietsers voetgangers, gedeelde mobiliteit en groenvoorzieningen komt”, zo legt de gemeente Amsterdam uit op de eigen website.

Transformatie

Door het plan van de nieuwe busverbinding moet ook de Transformatorweg een kleine transformatie ondergaan. “Naast enkele kleine aanpassingen voor een betere doorstroming voor de bus en overig verkeer zal deze weg opnieuw worden ingericht. Er worden maatregelen genomen om rekening te houden met toenemende regenval en hitte. De herinrichting van de Transformatorweg biedt tevens kansen om het omliggende gebied aantrekkelijker te maken met meer groenvoorzieningen, water en verbeterde oversteekmogelijkheden voor fietsers en voetgangers.”

De eerste bijeenkomst op 28 september is vooral gericht op ondernemers en bedrijven die rond het Piarcoplein gevestigd zijn. De tweede bijeenkomst op 2 oktober gaat over het HOV-project in het algemeen.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer