Financieel steuntje

Gelderland investeert 5 miljoen euro extra in ov; zorgen over toekomst blijven bestaan

De Europese Commissie wil door ander industriebeleid minder afhankelijkheid van Chinese bussen, zoals de BYD-bussen in Gelderland. Foto: ProMedia/Sander van Vliet.

De Gelderse gedeputeerde Klaas Ruitenberg maakt 5 miljoen euro extra vrij om het openbaar vervoer in de provincie draaiende te houden. Het financiële steuntje in de rug komt bovenop de eerder beschikbaar gestelde 13,4 miljoen euro om het tekort in het busvervoer op te vangen. Het dreigende tekort is gedeeltelijk ingeperkt, maar er blijft bezorgdheid bestaan over het verdwijnen van bushaltes in 2024.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Merijn van Merrienboer