Jurjen Jongma aan de slag als CFO Ebusco

Jurjen Jongma nieuwe CFO Ebusco
Foto: Jurjen Jongma is de nieuwe CFO van Ebusco Ebusco

Jurjen Jongma gaat bij Ebusco aan de slag als Chief Financial Officer (CFO) en is voorgedragen als nieuw lid van de Raad van Bestuur. Tijdens een Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders op 6 september wordt Jongma officieel benoemd. 

Jongma wordt in zijn rol verantwoordelijk voor de wereldwijde financiële strategie en het beleid van Ebusco. “De Raad van Commissarissen is verheugd dat Jurjen Jongma als CFO bij Ebusco aan de slag gaat. Hij heeft als doorgewinterde CFO een uitstekende trackrecord opgebouwd als het gaat om financieel leiderschap”, aldus Derk Haank, voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC), in een persbericht.

Voorheen was Jongma in dezelfde functie werkzaam bij Versuni (voorheen Philips Domestic Appliances) en heeft hij in verschillende functies financiële ervaring opgedaan bij Philips. “Dankzij zijn uitgebreide ervaring zijn we ervan overtuigd dat Jurjen uit het juiste hout is gesneden om Ebusco door de volgende groeifase te leiden. We denken dan ook dat hij een waardevolle toevoeging zal zijn aan de Raad van Bestuur”, vervolgt de voorzitter zijn statement.

Rol in Raad van Bestuur

Jongma zal eind juli beginnen aan zijn taken bij Ebusco en na goedkeuring tijdens de Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders toetreden tot de Raad van Bestuur. Die bestaat verder uit Peter Bijvelds (CEO) en Bob Fleuren (COO). “We zijn enorm blij met de komst van Jongma als lid van de Raad van Bestuur. Hij brengt een schat aan financiële, operationele en strategische ervaring met zich mee”, aldus Bijvelds, voorzitter van de Raad van Bestuur, in het persbericht.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Merijn van Merrienboer