Spoorbrug Nijmegen

Geen treinen tussen Nijmegen en Arnhem uit ‘veiligheidsoverwegingen’

Geen treinen over de Waalbrug
Foto: Geen treinen over de Waalbrug uit 'veiligheidsoverwegingen' Ralf Liebhold

Er rijden voorlopig geen treinen tussen Nijmegen en Arnhem. ProRail meldt dat ‘uit veiligheidsoverwegingen’ geen treinen over de spoorbrug in Nijmegen mogen rijden.

De spoorbeheerder voerde dinsdagmiddag een inspectie uit en daarbij werd een defect aan het spoor ontdekt. Volgens een woordvoerder van ProRail is er met de brug zelf is niets mis.

ProRail heeft recent aan het spoor op de brug gewerkt. Of dat de oorzaak is van het defect wordt nog onderzocht. Treinen mochten dinsdagmorgen alleen met zeer lage snelheid over de brug rijden. Na de inspectie dinsdagmiddag is besloten dat er helemaal niet meer over het kapotte spoor gereden kan worden.

Medewerkers van ProRail onderzochten dinsdag op de brug wat er precies aan de hand is. Ook op woensdag zullen er geen treinen rijden over de spoorbrug. ProRail raadt treinreizigers aan om de reisplanner te gebruiken. Reizigers naar en uit noordelijke richting kunnen omreizen via Den Bosch, zegt de NS.

Waalbrug

Aanvankelijk meldde ProRail dat het treinverkeer tussen Nijmegen en Wijchen, ten zuiden van Nijmegen, was stilgelegd door een mankement aan de Waalbrug. Later liet de spoorbeheerder weten dat het gaat om de spoorbrug bij Nijmegen. Ook is het treinverkeer naar Wijchen niet getroffen, zoals ProRail naar buiten bracht, maar het spoorverkeer tussen Arnhem en Nijmegen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Merijn van Merrienboer/ANP