Feyenoord

Langere metro zondag in Rotterdam voor mogelijke kampioensdrukte

Shutterstock - RET Metro
RET gaat langere metro's inzetten vanwege het mogelijk kampioenschap van Feyenoord. Foto: Shutterstock/Wirestock Creators

Het Rotterdamse stads- en streekvervoerbedrijf (RET) gaat zondag langere metro’s inzetten vanwege verwachte drukte rondom een wedstrijd van Feyenoord. De Rotterdamse club kan dit weekend kampioen worden als PSV zaterdag punten verliest en het zelf zondag Excelsior verslaat.

Als het alsnog te druk wordt is er ook de mogelijkheid om metro’s vaker te laten rijden, laat een woordvoerder van het vervoersbedrijf weten.

De NS houdt weliswaar rekening met extra drukte, maar verandert de dienstregeling op zondag niet. “Voor de huldiging een week later op 15 mei maken wij wel een draaiboek. Dan moet je denken aan meer treinen en extra beveiliging.”

De wedstrijd van Feyenoord begint zondag om 14.30 uur.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits/ANP