mobiliteitsopgave

Roel Salden nieuwe secretaris-directeur Vervoerregio Amsterdam  

Roel Salden nieuwe secretaris-directeur Vervoerregio Amsterdam. Foto: Vervoerregio Amsterdam.

Roel Salden wordt per 1 januari 2023 secretaris-directeur van Vervoerregio Amsterdam. Hij volgt hiermee interim secretaris-directeur Alexandra van Olst op. Dat heeft de Regioraad in de vergadering van 25 oktober 2022 besloten. 

“Na een zorgvuldig doorlopen proces, heeft de Vervoerregio in Roel Salden een zeer geschikte secretaris-directeur gevonden”, zegt Gerard Slegers, lid dagelijks bestuur Vervoerregio Amsterdam met portefeuille personeelszaken. “Hij kent het mobiliteitsdomein goed en heeft een breed netwerk dat van meerwaarde voor de Vervoerregio is. Wij zijn blij dat wij hem kunnen aantrekken voor onze organisatie.”

Aanvoerder in de mobiliteitsopgave

Roel Salden heeft tijdens de selectieprocedure een positief en consistent beeld laten zien hoe hij de Vervoerregio Amsterdam verder wil positioneren en leiden in de stap vooruit. Daarvoor kan hij zijn ruime ervaring in het mobiliteitsdomein en directieposities inzetten. Hij beschikt over een breed netwerk en kan daarmee in combinatie met zijn ervaring, organisatie en partijen verbinden om zo invulling te geven aan de mobiliteitsopgave in de regio. Afgelopen jaren heeft hij onder meer op senior directieniveau gewerkt voor ProRail en Rijkswaterstaat.

“Voortvarendheid is wat mij kenmerkt”, zegt Salden. “Ik ben een gedreven, betrouwbare, enthousiaste en resultaatgerichte directeur. Wat mij in de Vervoerregio Amsterdam aanspreekt als organisatie is de ambitie aanvoerder in de mobiliteitsopgave te zijn. Ik heb er zin in leiding te mogen geven aan de organisatie die de mobiliteitsopgave in de drukste regio van Nederland in goede banen leidt en samen met het dagelijks bestuur, de Regioraad en de professionals binnen de organisatie toonaangevend te zijn. Dat ga ik met trots uitdragen. Mijn voortvarendheid kan ik goed inzetten om met een nieuwe en heldere blik aan de slag te gaan en de ambities in beweging te houden. Ik kijk ernaar uit om de Vervoerregio beter te leren kennen. Van de 14 aangesloten gemeenten, de Regioraad, het dagelijks bestuur, alle medewerkers tot de verschillende vervoerders en partners.”  

Inwerkprogramma

Na instemming van de voordracht door de Regioraad op 25 oktober 2022 is de benoeming definitief. Voor de nieuwe secretaris-directeur is een inwerkprogramma opgesteld dat hij vanaf 1 december samen met de huidige interim secretaris- directeur Alexandra van Olst zal doorlopen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander Van Vliet

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.