Samenwerking tussen GVB en zorgorganisatie Cordaan hervat

Metro van GVB in Amsterdam, R-net
Bron: Inge

Na een onderbreking van een aantal maanden schakelt GVB sinds een paar weken zorgorganisatie Cordaan weer in. Zestien deelnemers doen nu als dagbesteding licht schoonmaak op de metrostations van de Oostlijn. Tot eind vorig jaar hielpen ze bij het opruimen van zwerfvuil in de metro’s.

Het huidige werk bestaat vooral uit het legen van prullenbakken en het opprikken van zwerfvuil op de perrons van de Oostlijn als aanvulling op de normale schoonmaakwerkzaamheden van de metrostations. Die worden door een ander bedrijf uitgevoerd. De schoonmakers van Cordaan werken in twee ploegen van acht in de periode tussen de ochtend- en avondspits. Daarbij worden ze begeleid door een vaste medewerker van Cordaan.

Nieuwe dagbesteding

Frans Cramer, manager Logistiek Centrum Metro bij GVB, is blij dat de samenwerking tussen beide bedrijven hervat is. “We werken al meer dan tien jaar samen met hen aan dagbesteding voor deelnemers. Tot eind vorig jaar hielpen de deelnemers met het opruimen van zwerfvuil in onze voertuigen. Het grootste aandeel afval kwam van de gratis Metro-krantjes, maar die krant is in coronatijd opgehouden te bestaan. Daardoor bleef er ook voor Cordaan onvoldoende werk over. In de coronatijd is er onzekerheid ontstaan. Ik ben daarom ontzettend blij dat we deze nieuwe dagbesteding voor hen konden regelen. Het werk op de Oostlijn is voor de deelnemers van Cordaan en voor ons een mooie voortzetting van onze samenwerking.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Yvonne Ton

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.