Twee mannen gearresteerd voor mishandeling HTM-controleur

Aanhouding met boeien (bron: politie)
bron: Politie Nieuws

De politie in Delft heeft dit weekend twee mannen aangehouden die een controleur van HTM zaterdag mishandelden en bedreigden. De bedreiging gebeurde met een mes. Er werd geweld gebruikt tegen de HTM-toezichthouder bij een kaartcontrole in de tram van lijn 19.

Nadat de controle uit de hand liep, werd de politie opgeroepen. De controleur vertelde aan de agenten dat hij was bedreigd met een scherp voorwerp, maar dit werd bij het fouilleren niet gevonden. Er werd echter onderzoek in de omgeving verricht en daarbij werd een mes op straat aangetroffen. Daarna kon de politie twee mannen aanhouden.

Gewond

De controleur die was bedreigd, raakte ook lichtgewond. Dit kan volgens politie wellicht komen door het mes of door de schermutseling met de twee onrustveroorzakers. De recherche onderzoekt de zaak en de controleur van de HTM heeft aangifte gedaan. De politie vraagt verder getuigen om zich te melden.

“De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd”, aldus de politie.

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.