Voortaan ook saldo OV-chipkaart checken in Arriva-app

Saldo checker van OV-chipkaart bij Arriva

Reizigers die het saldo willen checken op hun OV-chipkaart kunnen niet langer louter bij Translink terecht. Vervoerder Arriva biedt voortaan een OV-chipkaart saldochecker aan in de eigen app. Arriva is de eerste vervoerder die deze functionaliteit aanbiedt in zijn app.

Het besluit om een OV-chipkaart saldochecker toe te voegen aan de eigen app komt voort uit feedback van reizigers. Op deze manier kan een reiziger namelijk snel en gemakkelijk zien hoeveel saldo er nog op de kaart staat en of hij nog in staat is om de reis te maken zonder nieuw saldo toe te voegen.

Samenwerking Translink

De extra aanvulling in de bestaande Arriva-app is ontwikkeld in samenwerking met Translink, het bedrijf achter de OV-chipkaart. Reizigers kunnen op de website van Translink al lange tijd hun saldo checken. De reiziger moet in de Arriva-app wel eerst het zestiencijferige nummer van de kaart invoeren. Daarna krijgt hij meteen inzicht in zijn saldo. Nu werkt dit alleen voor Android, maar binnen een paar dagen wordt de functionaliteit ook beschikbaar voor iOS.

BusVision Congres 2018 banner

Roy van den Berg van Translink zal dit jaar tijdens het BusVision Congres alles vertellen over de mogelijkheden van OV-chipkaartdata om beter in te spelen op de behoeften van reizigers. Registreer je nu voor dit congres op 11 oktober in Expo Houten. 

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.