Treinen Veolia Transport Limburg scoren goed op punctualiteit

veoliatrein

Openbaar vervoerder Veolia Transport Limburg scoort ook in 2011 goed op de aankomstpunctualiteit van de treinen. Dit geldt voor zowel de treinen op de Maaslijn, traject Roermond – Venlo – Nijmegen, als voor de treinen op de Heuvellandlijn, traject Maastricht – Heerlen – Kerkrade. Dit blijkt uit gegevens van ProRail.

Jaarlijks levert ProRail gegevens betreffende de aankomstpunctualiteit van de treinen. Deze cijfers geven aan hoeveel procent van de treinen met een vertraging van minder dan 3 minuten op de stations aankomt.

Aankomstpunctualiteit

Uit de gegevens over het kalenderjaar 2011 blijkt dat de treinen op de Maaslijn gemiddeld een aankomstpunctualiteit scoren van 94,4% (was 93,8% in 2010). De treinen op de Heuvellandlijn scoren gemiddeld een aankomstpunctualiteit van 97,4% (was 95,7% in 2010). Het landelijk gemiddelde over 2011 bedraagt 87,3%.

Veolia Transport Limburg heeft een aantal kwaliteitsnormen vastgesteld voor haar vervoer, waaronder de aankomstpunctualiteit. De eisen die de Provincie Limburg als opdrachtgever heeft gesteld maken daar onderdeel van uit.

Heuvellandlijn

Met bovenstaande punctualiteit voldoet Veolia Transport Limburg aan de door de Provincie Limburg in het contract vastgestelde norm van 92,5% voor de Maaslijn en 95,5% voor de Heuvellandlijn. Uiteraard blijft Veolia Transport Limburg zich inzetten om de behaalde score te continueren en zo mogelijk te verbeteren, zo meldt het openbaar vervoerbedrijf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.