Den Helder eerste stad met verkeersveiligheidslabel in iedere wijk

Actie Veilig Verkeer Nederland. FOTO VVN

Den Helder is de eerste stad in Nederland waar alle wijken een Buurtlabel Veilig Verkeer hebben. Het label is een initiatief van Veilig Verkeer Nederland en laat zien dat buurten zich structureel inzetten voor verkeersveiligheid.

De Schooten ontving het label vrijdag als vierde en laatste wijk in de stad. In de wijk zijn afgelopen tijd meerdere buurtacties gehouden in samenwerking met vrijwilligers van de VVN-afdeling Den Helder. Het ging om onder andere snelheidsmetingen met een lasergun en activiteiten bij scholen in de wijk. Ook komende jaren worden in de wijk acties gehouden die de verkeersveiligheid moeten verbeteren. De buurtvereniging bekrachtigde die belofte met de ondertekening van een speciale intentieverklaring.

Veilig Verkeer Nederland kent het buurtlabel toe voor een periode van drie jaar. Met het label laten bewoners van de betreffende wijk of buurt zien dat zij blijvend werken aan een verkeersveilige woonomgeving, samen met buurtbewoners en verschillende lokale organisaties.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.