Zorgpersoneel mag langer gratis parkeren in Amsterdam

Saldoparkeren
Saldoparkeren zou kostbare ruimte in de leefomgeving teruggeven. Foto: Inge Jacobs

Zorgpersoneel in Amsterdam kan opnieuw een vergunning aanvragen waardoor het overal in de stad gratis kan parkeren. De maatregel die het stadsbestuur vorig jaar in maart nam vanwege de coronacrisis wordt verlengd, zo meldt het college van burgemeester en wethouders.

Het stadsbestuur wil ervoor zorgen dat medewerkers van ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen, huisartsenpraktijken, de GGD en de ambulance zonder problemen kunnen werken. De zogenoemde noodparkeervergunning kan vanaf maandag 6 december aangevraagd worden en geldt tot 1 mei 2022. Met de vergunning kunnen zorgmedewerkers op straat, maar ook in diverse gemeentelijke parkeergarages terecht.

Parkeren gemakkelijker maken

Volgens de gemeente neemt de druk op de zorg toe en zien werkgevers in de hoofdstad een groot deel van hun personeel uitvallen. “Zorg staat nu op de eerste plaats, dus de reis van, naar en in de stad moet zo makkelijk mogelijk zijn”, zegt zorgwethouder Simone Kukenheim. “Met een tijdelijke parkeervergunning worden de zorgverleners op wie opnieuw een groot beroep wordt gedaan, in elk geval voor wat betreft het reizen, ontzorgd.”

Bron: ANP

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.