Liever automatische snelheidsbegrenzer

‘Zelfrijdende auto’s niet slim genoeg om verkeersveiligheid te bevorderen’

Beeld: slim rijhulpsysteem
Volgens de onderzoeker moet er meer ingezet worden op intelligente rijhulpsystemen Shutterstock, CC7

Zelfrijdende auto’s zijn niet slim genoeg om in ons binnenstedelijke verkeer een bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid, en dat gaan ze komende decennia ook niet doen, zo denkt Ineke Spapé van de Breda University of Applied Sciences. “Kinderen zijn geen verkeersbord en zelfrijdende auto’s zien dat verschil niet.” Het is beter om in te zetten op rijhulpsystemen, zoals de automatische snelheidsbegrenzer voor de e-bike waar de gemeente Amsterdam nu mee experimenteert.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Laura Houtenbrink