‘Zeg nee tegen autonoom rijden’

Bron: KiM

Autonoom rijden. Dat er miljarden in worden geïnvesteerd en veel tijd in wordt gestoken, staat buiten kijf. Zelfs de giganten als Tesla en Google bemoeien zich ermee. Maar de discussie over wanneer we volledig autonoom kunnen rijden is oneindig. Zal autonoom rijden überhaupt ooit een realiteit worden en belangrijker nog: moeten we hiernaar streven?

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

5 reacties op “‘Zeg nee tegen autonoom rijden’”

Gilles Lesire|10.09.21|11:08

Wat een hoop non-argumenten. Jammer genoeg te weinig karakters voor deftige rebuttal.
Bizar statement om te claimen dat mensen geen autonome wagens kopen waarvan de bestuurder niet gered wordt ten kosten van zijn omgeving, maar dan verwacht je wel dat een menselijke chauffeur, diezelfde consumenten die een “morele wagen” niet willen, wel altruïstischer zijn als ze zelf achter het stuur zitten? Waar slaat dat zelfs op? Verandert je moraal plots als je zelf achter het stuur zit?

Gilles Lesire|10.09.21|11:04

Wat een hoop non-argumenten.
Verkeerslichten die dag en nacht draaien in alle richtingen, verkeer of niet, ook boordevol computers en sensoren met rare earth metals zitten zijn dan geen energieverspilling blijkbaar.
Klagen dat een autonome wagen wel een voetganger zal doodrijden i.p.v. de bestuurder zelf op te offeren omdat mensen anders die wagen niet zullen kopen, maar ondertussen wel veronderstellen dat een menselijke chauffeur plots wel altruïstischer zou zijn? Waar slaat dat zelfs op?

Blue Turbines|08.09.21|20:35

Ik vraag me af wat de wetenschappeljke basis is van dit onderzoek. Eigen ervaring: een zelfrijdende auto heeft GEEN extra elektriciteitsverbruik bij gebruik van het systeem.
Vastgesteld is inmiddels OOK dat zelfrijdende auto’s VEILIGER zijn dan auto’s die door mensen worden gereden, mede door de hogere en nauwkeurigere reactiesnelheid.
De in het stuk en de commentaren genoemde argumenten zijn duidelijk op fake-news gebaseerde meningen en/of geruchten. Jammer.

Peter Jonquiere|02.09.21|15:05

Uitstekende, terecht kritische blog, Mischa.Inderdaad waarom wordt er zoveel geld gestopt in een tè complex doel.
Ongeluk met automatisch busje bij de paralympics (persbericht) spreekt boekdelen: slechtziende sporter bij oversteken aangereden (zwaar gewond);2 menselijke veiligheidsbeambtes grepen niet in, dachten dat oversteker zou stoppen (menselijke fout). Erger het busje stopte evenmin.Dus hoezo: AI beter / veiliger dan de mens? Werk aan de winkel voor Toyota en consorten en zelfrijd lobby!

Iwan Van der Valk|02.09.21|12:34

Wat extreem gevaarlijk is: de huidige generatie autonome auto’s heeft grote moeite met fietsen, bromfietsen en motorfietsen. Niet gek, gezien de zeer wendbare en flexibele manier waarom die door het verkeer gaan, maar dat betekent wel dat autonoom autorijden gewoon nog niet goed genoeg is om echt uit te gaan voeren…