VerkeersNet Journaal: slim beleid voor deelmobiliteit en nieuwe Parkshuttle

VerkeersNet Journaal, studio Rotterdam
Foto: Daniel

In vrijwel elke gemeente liggen er kansen om met deelmobiliteit beleidsdoelen te bereiken. Maar wat zijn de verstandige keuzes? Waar ga je als gemeente stimuleren en waar moet je juist reguleren? Nick Knoester en Megan Visscher van Overmorgen lichten in het VerkeersNet Journaal toe hoe data slim gebruikt kan worden voor een innovatief mobiliteitsbeleid. Bovendien nemen we een kijkje bij de vernieuwde autonome Parkshuttle in Rotterdam.

Het journaal zit weer bomvol interessante onderwerpen. U kunt het journaal bekijken via deze link.

Onderwerpen

Gemeenten hebben steeds vaker aanbieders van deelauto’s, -scooters, -fietsen of bijvoorbeeld -steps aan de deur. Hiermee kunnen deze lokale overheden bepaalde beleidsdoelen bereiken op het gebied van duurzaamheid, een efficiënt gebruik van ruimte of bereikbaarheid voor alle doelgroepen. Tegelijkertijd moeten zij de vinger aan de pols houden om wildgroei en overlast te voorkomen. Door data slim in te zetten kunnen de kansen van deelmobiliteit gegrepen worden. Megan Visscher en Nick Knoester van Over Morgen leggen uit hoe zij kunnen helpen om inzicht te krijgen in de beleidsuitdagingen én het meest effectieve deelmobiliteitsbeleid te vormen.

Daarnaast in een videoreportage aandacht voor de vernieuwde Parkshuttle. Dit voertuig rijdt al sinds 2005 zonder bestuurder of steward van metrohalte Kralingse Zoom naar bedrijventerrein Rivium, maar het voertuig was aan vernieuwing toe. Vervoerder Transdev en opdrachtgever MRDH testen de nieuwe voertuigen nu. VerkeersNet Journaal nam een kijkje en vroeg hoe het staat met de plannen om dit voertuig op de openbare weg tussen het ander verkeer te laten rijden.

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.