Gents verkeersmanagement 2.0-project open voor uitbreiding naar andere steden

Drie steden mogen binnenkort intensief optrekken met het team van het Gentse verkeersmanagement 2.0-project TMaaS (Traffic Management as a Service). Steden uit de hele wereld maken kans om in te stromen in het zogenoemde TMaaS Replicator City Programme. Deelnemers krijgen hierin handvatten om eigen, nieuw verkeersmanagementsplatform te ontwikkelen. Dit platform moet hun bereikbaarheidsproblemen tackelen.

Mobiliteitsdatastromen verzamelen, overzichtelijk presenteren en zo stedelijke mobiliteit optimaliseren, dat is het doel van het Gentse TMaaS-project. Dit is niet alleen nuttig voor het stadsbestuur, maar ook voor reizigers die hun routes willen plannen. Een dashboard waarop alle data te zien is wordt momenteel ontwikkeld en het is de bedoeling dat komende zomer, tijdens de Gentse Feesten, het eerste prototype gepresenteerd wordt.

Compleet anders

Het Replicator City Programme biedt het TMaaS-team niet alleen de mogelijkheid om alle inzichten en ervaringen te delen, het geeft ze ook de mogelijkheid om de werking van het platform te testen in een omgeving die compleet anders is dan de stad Gent. Steden uit de hele wereld maken kans om mee te doen. Zij moeten zich wel voor 30 juni aanmelden.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.