Rotterdam lanceert parkeerwebsite voor bezoekers

rotterdam_parkerenDe gemeente Rotterdam heeft een website gelanceerd waar bezoekers van de stad niet alleen vooraf een parkeerplaats kunnen reserveren, maar ook gebruik kunnen maken van speciale ‘parkeeraanbiedingen’.

De gemeente Rotterdam beheert en exploiteert een groot aantal openbare parkeergarages en P+R-terreinen. Met de lancering van de nieuwe gemeentelijke website parkereninrotterdam.nl hebben Rotterdammers, toeristen en zakelijke bezoekers in een oogopslag een goed overzicht van deze parkeermogelijkheden.

De website biedt de mogelijkheid om online een plek te reserveren in een aantal parkeergarages. Door vooraf te reserveren parkeert men tegen een lager tarief. Zo zijn er voordeelkaarten met elk een eigen tijdsduur. Voor de Dagje uit-voordeelkaart betaalt men voor 12 uur 12 euro. Online reserveren kan ruim 65 procent korting opleveren ten opzichte van het reguliere tarief bij de parkeerautomaat.  Momenteel is het online reserveren alleen beschikbaar in de parkeergarages Kruisplein en Schouwburgplein. Eind dit jaar is online reserveren ook mogelijk in een aantal andere parkeergarages.

Met speciale evenemententarieven speelt de gemeente in de toekomst ook in op de vele evenementen waarmee Rotterdam veel bezoekers trekt.

Bij online reserveren kan men de parkeergarage in en uit door kentekenherkenning of een QR-code. De gang naar de betaalautomaat is dan niet meer nodig, als de reserveringduur niet overschreden is. In de nabije toekomst is het ook mogelijk om zonder een pincode in te voeren een betaling te doen.

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.