Vervolgprogramma Beter Benutten richt zich vooral op gedrag en ITS-toepassingen

beterbenuttenHet vervolgprogramma Beter Benutten zet vooral in op gedragsverandering en  ITS-toepassingen. Infrastructurele oplossingen komen op de laatste plaats.

Dat schrijft minister Schultz in een brief aan de Kamer. De minister heeft afspraken heb gemaakt met de twaalf Beter Benutten regio’s om het lopende  programma te verlengen. Rijk en regio’s investeren hierin deze kabinetsperiode circa € 600  miljoen.

Doelstelling voor het vervolg van Beter Benutten is tenminste 10% vermindering van de reistijd van deur tot deur op de belangrijkste gesignaleerde knelpunten in de spits op de weg in de periode van 2015 tot en met 2017. Daarbij zijn spitsmijdingen de belangrijkste indicator om de voortgang en effecten te meten.

In de komende periode worden per regio concrete maatregelenpakketten om de ambitie te verwezenlijken vastgesteld. Deze pakketten zullen in tranches worden ingediend. De eerste tranche aan maatregelen zal in juni in plannen van aanpak  moeten zijn verwoord. De tweede tranche aan maatregelen voor het einde van 2014 (inzet is 80% van het totale maatregelenpakket in afspraken met de regio’s

Nu al staat vast dat minimaal 10% van het totale beschikbare budget van Rijk en regio op voorhand is gereserveerd voor ITS-toepassingen. Andere voorkeurthema’s zijn: benaderen van onderwijsinstellingen, fiets, spitsmijden/mobiliteitsbudgetten-diensten, P&R/knooppunten, logistiek/goederenvervoer en slimme deals/PPS constructies.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.