Ziggo Dome neemt eerste narrowcastingschermen in gebruik

Bij Ziggo Dome zijn de eerste narrowcastingschermen in gebruik genomen. De grote TV-schermen tonen actuele en voor de locatie op maat gemaakte reisinformatie voor de weg en het openbaar vervoer.

De reisinformatie stelt medewerkers en bezoekers in staat om hun reis aan te passen of uit te stellen. De narrowcastingschermen zijn het resultaat van de samenwerkingsovereenkomst die Rijkswaterstaat ten behoeve van de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere (SAA) heeft afgesloten met de VID (Verkeersinformatiedienst).

De komende jaren verbreedt Rijkswaterstaat de snelwegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere. Tijdens de werkzaamheden krijgen weggebruikers onvermijdelijk te maken met verkeershinder. Door het aanbieden van goede informatie over verkeershinder, de actuele verkeerssituatie en reisalternatieven wil Rijkswaterstaat de hinder voor de weggebruiker zoveel mogelijk beperken. De overeenkomst met de VID is de eerste samenwerking die Rijkswaterstaat in het kader van actuele reisinformatie is aangegaan met een marktpartij.

Ook worden schermen geïnstalleerd: bij de Royal Bank of Scotland en De Brauw Blackstone Westbroek en de komende maanden volgt de installatie van meer schermen bij grote bedrijven en publiekstrekkende locaties rond de SAA-corridor.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.