Al 6000 deelnemers aan opvolger SLIM Prijzen

Op 3 september startte een nieuw spitsmijdproject rond Arnhem-Nijmgene: SLIM uit de spits. Dit is het vervolg op SLIM Prijzen RegioRing. Binnen één week hebben 6000 enthousiaste automobilisten zich aangemeld. Ondertussen doen al ruim 5000 mensen mee aan het spitsmijdproject Werkzaamheden Zuid.

Op dit moment zijn er rond de zuidelijke RegioRing veel wegwerkzaamheden. Daarom krijgen mensen die deze wegen op de drukste tijden van de dag mijden een beloning. Inmiddels zijn ruim 5000 deelnemers van start gegaan, het maximum aantal deelnemers. SLIM prijzen Werkzaamheden Zuid is een kortlopend project, specifiek gekoppeld aan wegwerkzaamheden. Het project loopt vooralsnog tot 1 november.
SLIM uit de spits is het vervolg op SLIM Prijzen RegioRing dat in juni 2012 is geëindigd. Automobilisten kregen bij dit project een geldelijke beloning als zij in de spits uit het gehele gebied van de RegioRing bleven. Het mes sneed aan twee kanten: de deelnemers zorgden voor minder auto’s in de spits. Tegelijkertijd maakten zij kennis met het spitsmijden, zoals minder last van files, tijdwinst en flexibel kunnen werken.
Het SLIM Prijzen RegioRing kreeg daarom een vervolg. Vooral ook omdat de verkeersdruk in de regio de komende jaren sterk zal toenemen. Maar dit keer staat er geen vergoeding tegenover, maar kan men in een webshop cadeaus kiezen die een ander reisgedrag ondersteunen zoals een abonnement op de OV-fiets of een OV-chipkaart. Ook kunnen zij kiezen voor tegoeden voor i-tunes, of toegangskaarten voor toeristische attracties in de regio. Voorlopig is SLIM uit de spits alleen nog voor mensen die al meededen aan SLIM Prijzen. De verwachting is dat straks ook nieuwe mensen mee mogen doen. Het principe is dat nieuwe deelnemers gedurende maximaal zes maanden een geldelijke beloning krijgen als stimulans om kennis te maken met spitsmijden. Daarna mogen zij meedoen met Spitsen sparen voor cadeaus. In oktober 2012 is hierover meer bekend. SLIM uit de spits is een initiatief van de Stadsregio Arnhem Nijmegen in samenwerking met de provincie Gelderland, wegbeheerders en bedrijfsleven. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu steunt het project vanuit het programma Beter Benutten.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.