Nieuwe aanpak opgevoerde brommers

De politie gaat het kentekenbewijs van opgevoerde brommers in beslag nemen. Tot nu toe werd een opgevoerde bromfiets op het politiebureau gestald. De politie is zo minder uren kwijt met de aanpak van opgevoerde brommers.

De eigenaar krijgt – naast een bekeuring – twee weken de tijd om de brommer zelf in originele staat terug te brengen. Om het kentekenbewijs terug te krijgen dienen eigenaren van opgevoerde bromfietsen ook het materiaal in te leveren waarmee de brommer was opgevoerd. Als een opgevoerde brommer niet binnen veertien dagen in de originele staat is teruggebracht, wordt het kentekenbewijs naar de RDW gestuurd en geschorst. De nieuwe aanpak is een initiatief van de politie op Urk maar minister Opstelten van Veiligheid en Justitie gaat de regeling landelijk overnemen.
De landelijke invoering van de aanpak van opgevoerde brommers levert op jaarbasis een productiviteitswinst op van 75 fte. Daarmee is overigens niet gezegd dat er meer gecontroleerd gaat worden. ‘Zo hebben agenten meer tijd voor het echte politiewerk: het bestrijden van criminaliteit en overlast op straat’, aldus Opstelten.

 

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.