Doorstroming stokt

Amsterdam: geen capaciteit om alle touringcars die haltes bezet houden te controleren

Touringcarhalte in Amsterdam.
Touringcarhalte op De Ruijterkade. Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Mariette Carstens

Het is niet mogelijk om deze zomer iedere touringcarhalte in Amsterdam te voorzien van stewards, die controleren of de doorstroming van touringcars soepel verloopt. Dat zegt wethouder Melanie van der Horst (Verkeer, Vervoer en Luchtkwaliteit) in een reactie op schriftelijke vragen die zijn ingediend door de VVD. Ook is het niet mogelijk om touringcarhaltes met meerdere plekken beschikbaar te stellen voor bussen die mensen vervoeren die slecht ter been zijn, zoals de Museum Plus Bus.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.