SpitsScoren A15 tot eind 2012 verlengd

De Verkeersonderneming in Rotterdam heeft besloten om het spitsmijdenproject SpitsScoren tot en met 21 december 2012 te verlengen. Aanvankelijk zou SpitsScoren per 1 juli 2012 officieel aflopen. Vanwege de goede resultaten die sinds de start van het project op de A15 tussen Vaanplein en Rozenburg zijn geboekt, wordt het project vanaf 20 augustus voor vier maanden en met een extra groep deelnemers voortgezet.

De verlenging van SpitsScoren gaat met een aantal veranderingen gepaard. Vanaf 20 augustus 2012 kunnen deelnemers per werkdag maximaal € 6,50 verdienen door met hun auto de ochtend- en avondspits te mijden: € 3,00 in de ochtendspits (06.00 – 09.00 uur, richting de haven) en € 3,50 in de avondspits (15.00 – 18.00 uur, de haven uit). De beloning die tijdens de avondspits te verdienen valt, is daarbij verhoogd, om de spits uit de richting van de haven te bestrijden.
Elke vier weken beginnen de deelnemers met een persoonlijk startsaldo, gebaseerd op het aantal keren dat zij voorafgaand aan hun deelname aan SpitsScoren in de spits zijn gesignaleerd. Vanwege de aangepaste beloningen zal dit startsaldo vanaf 20 augustus, voor de bestaande deelnemers, anders samengesteld zijn. Deelnemers kunnen in deze extra periode, onder voorwaarden, ook met hun eigen smartphone gaan deelnemen. Met de verlenging stelt SpitsScoren een extra groep automobilisten in de gelegenheid om deel te nemen aan het project en hun reisgedrag aan te passen. Potentiële deelnemers ontvangen half juli per post een persoonlijke uitnodiging om mee te doen aan SpitsScoren.

SpitsScoren is gestart in oktober 2009. Op dit moment mijden van de ruim 1.800 deelnemers dagelijks gemiddeld zo’n 800 automobilisten de ochtendspits in de richting van het Rotterdamse havengebied. In de avondspits gaat het om gemiddeld 550 automobilisten per dag, het havengebied uit. Dit betekent dat het personenverkeer op het traject in beide richtingen dankzij SpitsScoren met ruim 7% gereduceerd wordt.

 

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.