Ouderen oefenen op de elektrische fiets

Na Overijssel is nu ook Brabant gestart met een speciale training voor ouderen op de elektrische fiets. Hierbij wordt aandacht besteed aan verkeersregels, kennis over de e-bike en hebben senioren fietsvaardigheden in de praktijkĀ geoefend.

Onderdelen van de training – die inmiddels tweemaal zijn gehouden – zijn het ervaren van mogelijkheden en beperkingen van de elektrische fiets op een afgezet parcours onder professionele begeleiding, uitleg over de technische aspecten van de fiets. En waar je op moet letten als je een elektrische fiets koopt. Tevens kregen de ouderen tips hoe je als e-fietser het beste en veiligste deel kunt nemen aan het verkeer en vernamen ze de voor de elektrische fiets relevante verkeersregels.
Voor degenen die geen e-bike hadden was er de gelegenheid om verschillende modellen te testen. Het laatste onderdeel was het oefenen van vaardigheden als opstappen, noodstop en linksaf slaan op een speciaal e-bikeparcours. De deelnemers konden hier de praktische tips en trucs in de praktijk toepassen. Elke deelnemer werd bij het afleggen van het parcours begeleid door een professional die tijdens de oefeningen extra tips gaf en mensen ondersteunde zodat ze de angst voor hun e-bike kwijt raakten. De training is georganiseerd door GGA Noordoost-Brabant (regionale samenwerking verkeer en vervoer).

 

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.