Deelnemers 2toDrive scoren beter op rijexamen

Deelnemers aan 2toDrive halen een hoger slagingspercentage op het rijexamen dan andere examenkandidaten. Dat blijkt uit de cijfers die het CBR presenteerde tijdens het duizendste praktijkexamen sinds de start van de proef met begeleid autorijden op 1 november 2011.

De 17-jarige 2toDrive-deelnemers kwamen in de afgelopen vier maanden tot een gemiddeld slagingspercentage van 60,7 % voor hun praktijkexamen. In diezelfde periode lag het slagingspercentage bij 18-jarigen op 57,3 % en bij de totale groep examenkandidaten op 49,7%. De theorie-examens laten een soortgelijk beeld zien. Ook daar scoorden de 2toDrive-deelnemers bovengemiddeld met een slagingspercentage van 54,2 %. Dat is 7,5 procentpunten meer dan het algehele gemiddelde bij de theoriekandidaten.
De hogere score van de 2toDrive-deelnemers is niet wetenschappelijk onderzocht, zo stelt het CBS. Maar men denkt dat de prestatie te maken heeft met de motivatie van de 17-jarigen. Zij nemen hun rijopleiding serieus, daarbij ondersteund door hun ouders. Die treden in de meeste gevallen op als coach, tot hun kind na het bereiken van de 18-jarige leeftijd zelfstandig mag gaan rijden.
Met 1.000 praktijkexamens in de eerste vier maanden, verloopt de belangstelling voor 2toDrive conform de verwachting. Omdat een gemiddelde rijopleiding al snel een half jaar duurt, rekent het CBR op een behoorlijke toeloop van het aantal praktijkexamens in het tweede kwartaal van 2012. Intussen ligt het aantal theorie-examens voor 2toDrive al bijna op 10.000.

Met 2toDrive kunnen jongeren vanaf hun 17e verjaardag praktijkexamen voor hun rijbewijs afleggen. Als ze slagen, kunnen ze tot hun 18de onder begeleiding van een coach rijervaring opdoen.

 

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.