Houten pakt brommeroverlast aan

De gemeente Houten is dit jaar een campagne gestart om de brommeroverlast in de gemeente terug te dringen. De gemeente werkt hiervoor samen met de koeriersbedrijven, VVN, politie, welzijnsorganisatie Van Houten en Co en bureau SOAB.

Doel van de campagne is het gevoel van onveiligheid en overlast die bewoners, winkeliers en medegebruikers door brommers/scooters ervaren, te verminderen of weg te nemen. Ook wil men de verkeersveiligheid in Houten verbeteren door een veiliger gedrag van brommer- en scooterrijders in het algemeen. Tenslotte moet de campagne het verbeteren milieu verbeteren en geluidsoverlast verminderen door andere vervoersmiddelen te gebruiken of te testen.
De campagne heeft een positieve insteek. De gemeente wil niet alleen maar handhaven, maar ook goed rijgedrag belonen. Daarom ligt de nadruk op samenwerking met de voornaamste doelgroep, de koeriersbedrijven.
De campagne bestaat uit verschillende onderdelen. Begonnen is met een kick-off meting. Het scooterteam van de politie Utrecht heeft de brommers van de koeriersdiensten gratis getest en gekeurd. Afgekeurde brommers kregen geen boete, maar de kans om hun gebreken te herstellen.
Met alle betrokken partijen is een convenant getekend, waarin de afspraken over het terugdringen van de brommeroverlast zijn vastgelegd. Er is een apart logo ontworpen dat uitdrukking geeft aan de afspraken en dat de samenhang onder de partners bevordert. Alle partijen verbinden zich aan het F.A.S.T. concept: Drive Friendly, Aware, Safe en Technically Skilled. Het is de bedoeling dat de koeriers het logo zichtbaar gaan voeren op hun voertuig en/of hesje.
Daarnaast daagde de gemeente alle brommerrijders uit om een F.A.S.T. driver te worden, tijdens een brommerspektakel dat onlangs werd gehouden. Hierna zal de campagne worden verbreed naar de totale doelgroep (alle brommerrijders in Houten).

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.