Parkeren achteraf betalen met Stadspas

Op 1 september is betaald parkeren ingevoerd in de gemeente Zevenaar. Vanaf die dag kan met munten, de chipknip en in de meeste gevallen ook met de pinpas vooraf een parkeerkaartje worden gekocht. De Stadspas Zevenaar is een extra service van de gemeente. De pas biedt de gebruiker het voordeel om achteraf – en dus niet te weinig of te veel – te betalen.
Behalve de invoering van betaald parkeren heeft de gemeente enkele winkelstraten in het centrum met verzinkbare palen afgesloten. En onlangs is een nieuwe parkeergarage aan het Masiusplein geopend. Dit levert 340 nieuwe parkeerplaatsen op. Voor de bezoekers van het centrum worden verder de grotere parkeerterreinen rond het centrum gereserveerd. Hier kan worden geparkeerd voor e 0,70 per uur. Ondernemers kunnen een parkeervergunning aanvragen. Zij mogen hiermee overal in het centrum parkeren. Een vergunning kost e 300,- per jaar. Werknemers kunnen een vergunning kopen waarmee ze net buiten het centrum mogen parkeren. Zo’n vergunning kost ook € 300,-. Bewoners kunnen voor € 40,- per jaar een parkeervergunning kopen.
De Stadpas is voor de inwoners van de gemeente Zevenaar en de omliggende gemeenten, die in het bezit zijn van internet. De aanvraagprocedure en maandelijkse facturering vinden namelijk digitaal plaats. De gebruiker kan zijn auto met de pas eenvoudig aan- en afmelden bij een speciale paslezer. Hij of zij ontvangt achteraf maandelijks een factuur. Aan de Stadspas Zevenaar zijn kosten verbonden. De pas kost normaal € 5,-, maar de eerste tijd is de pas nog gratis. Er kunnen maximaal vijf kentekens geregistreerd worden per Stadspas. Voor de eerste twee betaalt de aanvrager eenmalig € 2,50 registratiekosten per kenteken. De overige kentekens zijn gratis. Aanvullend betaalt de aanvrager € 1,75 per kenteken per maand of € 0,25 per parkeeractie. Eerder werd de Stadsparkeerpas al ingevoerd in Eindhoven en Deurne.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.