Parkeren op afstand maakt parkeergarage overbodig

Als op piekdagen parkeren op afstand wordt doorgevoerd is een parkeergarage bij het Nationaal Historisch Museum en het Nederlands Openluchtmuseum niet nodig.
Rond het parkeerplan van het Nationaal Historisch Museum in Arnhem was de nodige commotie ontstaan, omdat de kosten van een parkeergarage bij het museum werden geraamd op 60 miljoen euro. Grontmij heeft nu een nieuwe berekening gemaakt, daarbij rekening houdend met het feit dat er meer mogelijkheden zijn omdat parkeren op straatniveau mogelijk lijkt op de nabijgelegen Cattepoelseweg. Daar kunnen 1500 parkeerplaatsen worden gerealiseerd. Hiermee kan op 355 per jaar de parkeervraag worden opgevangen, zo becijferde Grontmij. Voor de resterende 10 tot 15 dagen als er maximaal 2400 parkeerplaatsen nodig zijn (vooral in de Kerstvakantie) kan parkeren op afstand worden toegepast. Daarvoor zijn de parkeervoorzieningen van Burgers Zoo en ziekenhuis Rijnstate te gebruiken, omdat de piekmomenten in het parkeren niet samenvallen.
Voor de aanleg van de parkeervoorzieningen op straatniveau moet ongeveer 4 miljoen worden uitgetrokken. Verder moet circa €50.000 per jaar worden uitgetrokken voor pendelbussen om parkeren op afstand te faciliteren, zowel voor het personeel als voor de bezoekers. Bij een parkeertarief van €4,- per dag is een sluitende exploitatie mogelijk, aldus Grontmij.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.