Eerste gesponsorde rotonde in Dronten

De eerste gesponsorde rotonde van Dronten is gerealiseerd. Een hoveniersbedrijf heeft de rotonde aan de De Wissel-Fazantendreef beplant. Als het aan de gemeente ligt, volgen er meer.

De rotondes worden uitgegeven aan bedrijven die zelfstandig de rotonde in willen richten, een financiële bijdrage willen leveren aan de inrichting of een structurele financiële bijdrage willen leveren aan het beheer en onderhoud van de rotonde. Bedrijven kunnen, conform de voorschriften van de gemeente Dronten, reclame-uitingen plaatsen op de rotonde. De reclame-uitingen van de bedrijven is beperkt tot borden van beperkte afmeting op de aanrijdrichtingen van de rotondes (max. 4 borden met een afmeting van 0,40 m x 0,50 m).

De gemeente Dronten houdt zelf regie over het ontwerp en de realisatie van de gesponsorde rotonde. Een rotonde dient ook duurzaam ingericht te zijn. Dit betekent dat beplanting meerdere jaren mee moet kunnen gaan en niet seizoensgebonden is. Om de verkeersveiligheid te behouden worden er randvoorwaarden gesteld aan de afmeting en vorm van reclame-uitingen.

Dronten stelt als eis dat de bijdrage van de bedrijven moet substantieel zijn. De bijdrage moet minimaal de normkosten van de gemeente Dronten bedragen per m2 onderhoud of nieuwe aanleg van de gemeentelijke kosten van de realisatie en/of onderhoud zijn. Dit om te voorkomen dat de kosten voor de baat uitgaan. Dat betekent € 20 / m2 voor nieuwe aanleg (eenmalig) en € 5,00 per jaar voor onderhoud (structureel). Als voorbeeld noemt Dronten sponsoring voor onderhoud van Gildenpenningdreef – Guldendreef (300 m2 groot). Dat moet minimaal 300 x € 5,00 x 80% opleveren. Dit is dan € 1.200. En dat liefst voor vijf jaar vastgelegd.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.