Meer gegevens via NDW beschikbaar

De Nationale Databank Wegverkeersgegevens biedt nu ook gegevens over actuele en geplande wegwerkzaamheden. Niet alleen van de rijkswegen, maar ook de eerste gegevens van de wegwerkzaamheden op het onderliggend wegennet. Op dit moment wordt de externe levering getest bij twee afnemers: ANWB en Eurotraffic.

De NDW kampte tot voor enkele maanden met enkele aanloopproblemen, maar meldt nu dat het gegevensaanbod in hoog tempo wordt opgevoerd en het aantal partners snel toeneemt.
Zo is – om de gegevens betreffende wegwerkzaamheden te importeren – een koppeling gerealiseerd met LTC Andes. De koppelingen met ViastatOnline en Goudappel Coffeng volgen binnenkort. De systemen van deze drie partijen worden door veel overheden gebruikt om wegwerkzaamheden te plannen en hierover te communiceren. De wegwerkzaamheden van de NDW partners, die via deze systemen worden verzameld, komen via NDW beschikbaar.
Ook de filemeldingen van de rijkswegen zijn op dit moment opgenomen in de databank en de externe levering wordt op dit moment getest. Filemeldingen zijn de basis voor de huidige verkeersinformatie. Serviceproviders kunnen nu ook voor deze gegevens bij NDW terecht.
Op dit moment zijn via NDW de actuele verkeersgegevens beschikbaar van de wegen van Rijkswaterstaat, de provincies Noord-Brabant en Utrecht, de stadsregio’s Rotterdam en Amsterdam, het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven en de gemeente Den Haag. De meest recente toevoegingen zijn de provincie Utrecht en de gemeente Den Haag. Maar ook het verkeer op de eerste provinciale wegen in Zuid-Holland is inmiddels via NDW te volgen.
Het toevoegen van wegen aan de databank verloopt voorspoedig, zo meldt de NDW verder. Op dit moment is 23% van de nieuwe meetgegevens voor de percelen Randstad en Zuid-Nederland al beschikbaar via de databank. Dit is volgens planning.

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.