Nieuwe video’s over schoolroutes en verkeersouders

In de brugklas verandert er veel voor leerlingen. Zo ook de route die zij nemen naar school. Deze route is nieuw en leerlingen gaan alleen naar school. Een nieuwe video laat zien hoe daar mee om te gaan.

Voor veel kinderen is het moeilijk om de nieuwe verkeerssituaties in te schatten en regelmatig worden er hierdoor onnodige risico’s genomen. Een middel om het aantal ongevallen tegen te gaan is door in groep 8 al met leerlingen de routes naar de middelbare school te verkennen en te oefenen. Op deze manier raken leerlingen bekend met gevaarlijke verkeerssituaties en kunnen ze, als ze naar de middelbare school gaan, deze beter inschatten.
In een nieuwe video is te zien hoe een project over de school-thuis route kan worden vormgegeven. De film is opgenomen op Basisschool De Zaaier in Nieuwleusen binnen het project ‘Van 8 naar 1’ van Veilig Verkeer Nederland. De leerlingen gaan de routes naar de middelbare school fietsen en een motoragent geeft ze extra informatie over specifieke verkeerssituaties.
De video is te zien op leraar24.nl. Daar is ook een video te vinden over verkeersouder. Een verkeersouder is een ouder die zich inzet voor de verkeersveiligheid van kinderen van de school. Hij of zij is een aanspreekpunt voor ouders, school, gemeente en politie voor alles dat te maken heeft met de verkeersveiligheid rond de school. Een verkeersouder probeert in samenwerking met al deze partijen te werken aan meer veiligheid rond de school en op de school-thuisroute.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.