Energiebesparend monitor- en controle systeem voor openbare verlichting

Voor het op afstand schakelen of dimmen van verlichting levert Dracon-Eltron sinds kort het i-Illumination systeem van Power-One. Het is een eenvoudig te integreren systeem, waarbij de aansturing over de be¬staande infrastructuur verloopt. Doordat de besturing verloopt via de bestaande netlijnen van de lamp, is aanleg snel en goedkoop.

Het systeem bestaat uit een controle box en een collecting unit . De controle box wordt in de paal van de straatlamp geplaatst en de collecting unit in een verdeelkast van de energiemaatschappijen. De collecting unit communiceert via Ethernet, ISDN, GSM of GPRS met de centrale server. 1 collecting unit kan tot 400 lampen aansturen met een maximale onderlinge afstand tot 600m.

Naast het aan- en uitschakelen van de verlichting kan de verlichting ook gedimd worden (in combinatie met elektronisch VSA) met het oog op energiebesparing. Ook kan het opgenomen vermogen van de lamp bekeken worden en zo een inschatting gemaakt worden van de resterende levensduur van de lamp. De¬fecte lampen worden dus ook direct herkent, waardoor een route gemaakt kan worden voor een efficiënte vervanging van lampen. Het totale systeem is gekeurd en vrijgegeven door de verschillende energiemaatschappijen.De collecting unit communiceert met de thuisbasis via Ethernet, ISDN, GSM of GPRS. Hierdoor kunnen naast vaste pro¬gramma’s ook bepaalde specifieke veranderingen in het systeem ingegeven worden. Bijvoorbeeld gedimde lampen snel naar vol vermogen veranderen ter plekke van een ongeval d.m.v. een SMS van een hulpdienst.
www.dracon-eltron.com

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.