Pilot

Van der Horst overweegt aanpassing knip Weesperstraat voor leerlingenvervoer

ANP - Weesperstraat
De gemeente sluit als een test zes weken lang een deel van de Weesperstraat af voor doorgaand autoverkeer. Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Paul van Riel

Er komt wellicht een uitzondering voor het aanvullend openbaar vervoer en het leerlingenvervoer, omtrent de knip Weesperstraat. Dat schrijft verkeerswethouder Melanie van der Horst in een raadsbrief aan de Amsterdamse gemeenteraad. Deze vervoerstypen hebben nog geen uitzonderingspositie en mogen niet door de Weesperstraat rijden. 

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.

2 reacties op “Van der Horst overweegt aanpassing knip Weesperstraat voor leerlingenvervoer”

Kevin Wormerveer|30.06.23|15:31

Ik zou niet weten waarom er een uitzonderingspositie zou moeten komen, dit is toch wat ze (het college van Amsterdam) willen? De knip moet gewoon van tafel voor iedereen, klaar.

Stef Bouwhuis|27.06.23|14:34

Ik lees eigenlijk niet of taxi’s die indirect ook onderdeel van het openbaar vervoer uitmaken, door die slagboom mogen. Mensen die niet zo goed ter been zijn en onze oudere medeburgers willen graag door-to-door vervoer, want tram en bus zijn voor hen lang niet altijd een haalbare oplossing. Ook mensen met een eigen voertuig, die niet zo goed ter been zijn, maar niet invalide kunnen absoluut niet met tram en bus. Amsterdam realiseert niet dat meer dan 25% van haar bevolking minder mobiel is!