Tweede Kamer

Problemen leerlingenvervoer nog niet opgelost

Leerlingenvervoer Munckhof
Foto ter illustratie. Foto: Munckhof
Kinderen zitten soms dagelijks drie uur in een taxi. Ze komen afgepeigerd op school en zijn pas rond etenstijd weer thuis. Zulke gevallen zijn aan de orde van de dag, schetste directeur van Ouders & Onderwijs Lobke Vlaming woensdag in de Tweede Kamer. De problemen in het leerlingenvervoer lopen sinds het begin van het nieuwe schooljaar namelijk op en een snelle oplossing lijkt ingewikkeld.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Olivier Smits/ANP

3 reacties op “Problemen leerlingenvervoer nog niet opgelost”

Taco Nijhoff|17.10.22|23:41

Het wordt tijd dat meer kinderen gewoon in hun eigen buurt naar school kunnen! Regel meer ondersteuning op school zodat kinderen contact hebben met andere kinderen uit de buurt en niet veel hoeven te reizen. Een kind dagelijks uren in een bus is kindermishandeling! Een kind hoort te bewegen, buiten te spelen zodat het zich kan ontwikkelen.

Wouter Bol|14.10.22|10:14

Ja meer uren aanbieden,in combinatie met zorgvervoer. En wat dacht je van het salaris, daar moet absoluut veel meer geld bij.
Voor wat een chauffeur allemaal moet doen.
Het is niet alleen maar een taxi chauffeur. Veel meer dan dat, de meeste mensen hebben geen idee wat het beroep in houd.
Met vriendelijke groet,
Wouter Bol

Stef Bouwhuis|13.10.22|10:50

Misschien een idee om banen van ALLE gemeente ambtenaren in te zetten en hen op te leggen om voorafgaand aan hun dagbaan of aansluitend op hun dagbaan in de piekuren als leeringenvervoerder te acteren. Tegen betaling van een ‘gezond’ ambtenarensalaris natuurlijk. Dat laatste betekent natuurlijk wel dat het te ver uitgeknepen budget voor dit vervoer fors moet worden verruimd [geen grapje]