Taxibeleid

Amsterdamse wethouder wil maatregelen Taxi Aanpak nog eens kritisch bekijken

Taxi's in Amsterdam
Taxi's in Amsterdam. Foto: Shutterstock/Karasev Viktor

Melanie van der Horst, wethouder Verkeer, Vervoer en Luchtkwaliteit van de gemeente Amsterdam, gaat de komende maanden onderzoeken of de maatregelen uit de Amsterdamse Taxi Aanpak nog passend zijn. Dat schrijft ze in een brief gericht aan Taxicollectief020, die in handen is van TaxiPro. De actiegroep voerde vorige maand een gesprek met Van der Horst over het huidige taxibeleid.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.

3 reacties op “Amsterdamse wethouder wil maatregelen Taxi Aanpak nog eens kritisch bekijken”

Sjaak Hoek|28.03.23|12:20

als je als gewone taxi vanuit hoorn een klant naar een hotel in amsterdam moet brengen en je staat bij een hotel uit te laden krijg je ook € 108 aan je broek zo gaat de amsterdamse boa,s om met taxi,s die niet aangesloten zijn bij een tto gewoon schandalig

Paulus|28.03.23|02:27

Als we aan de tto vergunning, de ontheffing en de gedraging voor de stopverboden regelen dan creëren we daarmee meteen een verbod voor alle buitentaxi’s om overal maar te stoppen om zich als taxi aan te bieden.

Paulus|28.03.23|02:26

Taxi’s zijn niet meer gebonden aan een vaste telefoonpaal maar zijn nu een compleet rijdende computers met telefoon data gps blackboxen betaalautomaten enz.
Dat houdt in dat we niet meer met 30 wagens op één plek hoeven te staan wachten op klanten.
Aan de trambaanontheffing kunt u de gehele regelgeving hangen met betrekking tot de ontheffingen en gedragingen waar de taxi’s zich aan dienen te houden. Er zijn hotels met stopverboden voor de deur!