Gunning

Taxi De Vlieger en Taxi Donkersloot behouden doelgroepenvervoer Goeree-Overflakkee

Taxi De Vlieger en Taxi Donkersloot
De nieuwe contracten werden maandag in bijzijn van wethouder Berend Jan Bruggeman ondertekend. Foto: Goeree-Overflakkee

Het doelgroepenvervoer in Goeree-Overflakkee blijft bij de huidige vervoerders Taxi De Vlieger uit Zierikzee en Taxi Donkersloot uit Stellendam. Dat is het resultaat van de aanbesteding, die de gemeente vorig jaar de deur uit deed. De nieuwe contracten treden per 1 augustus in werking, hebben een initiële looptijd van vier jaar en kunnen met maximaal vier jaar worden verlengd.

Taxi De Vlieger wordt verantwoordelijk voor de uitvoering van het Wmo-, leerlingen- en jeugdvervoer. Taxi Donkersloot richt zich op de bestemmingen van het leerlingen- en jeugdvervoer buiten het Zuid-Hollandse eiland.

De partijen ondertekenden maandag de nieuwe contracten in het bijzijn van wethouder Berend Jan Bruggeman (Onderwijs). “Een nieuwe aanbesteding is altijd spannend, maar met deze uitkomst zijn wij als gemeente heel tevreden”, zegt Bruggeman over de uitkomst van de aanbestedingsprocedure. “Het vervoer verliep in onze gemeente de afgelopen jaren goed. De vervoerders komen afspraken na en onze inwoners kennen de chauffeurs. Ook zijn bij de chauffeurs de routes bekend. Het is goed om zo met elkaar door te kunnen gaan.”

Zero-emissie

Tijdens de aanbestedingsprocedure keek de gemeente voor 60 procent naar de kwaliteit van het vervoer. De beschikbaarheid van voertuigen en chauffeurs, binding met de regio en duurzaamheid speelden een belangrijke rol. “In stappen wordt het wagenpark voor Goeree-Overflakkee 100 procent zero-emissie”, schrijft de gemeente op de eigen site. Deze eis geldt overigens niet voor rolstoelvoertuigen, omdat het aanbod voor elektrische varianten volgens de gemeente nog te beperkt is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.