Interview

RMC wil discriminatie in de taxi bestrijden met diversiteitscursus

Diversiteitscursus RMC
Foto: RMC

Vervoerder RMC heeft de afgelopen jaren steeds vaker melding gekregen van situaties waarbij er onbegrip is tussen chauffeurs en klanten over elkaars gender, kleur of handicap. Met een speciale e-learning over de omgang met diversiteit wil het bedrijf hun chauffeurs meer inzicht geven op dit gebied.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

3 reacties op “RMC wil discriminatie in de taxi bestrijden met diversiteitscursus”

Don Vandijk|05.02.22|22:00

Hoi Pascal,

Het is hoe ik het zie, mijn mening, de cursus gaat sowieso voor de dame (transvrouw)niets veranderen, klanten gaan door een cursus voor enkel chauffeurs hun gedrag niet aanpassen. Misschien ‘leuk’ voor de publiciteit die cursus maar daar blijft het wat mij betreft bij. Trouwens, waar kan ik dat interview vinden? Ik zie geen video hiervan terug op Taxipro.

Ik zou klanten weigeren die zich beledigend uitlaten (eerst waarschuwen)Maar ik begrijp het is makkelijker gezegd dan gedaan.

pascal van houtum|05.02.22|09:49

Beste Don,

Jammer dat je er op deze wijze uitleg aan geeft.
Uitgangspunt van de cursus is juist dat er geen sprake is van ‘wij en zij’.

Ja, wij hadden een aantal incidenten richting chauffeurs voortkomend uit onbekendheid en / of onbegrip maar tegelijkertijd komt onze [Transgender] chauffeur aan het woord met een aantal schrijnende voorbeelden over hoe zij behandeld en of aangesproken werd.

Het spreekt voor zich dat wij deze, en overige cursussen die wij van belang achten, vergoeden.

RMC.

Don Vandijk|28.01.22|23:19

Ten eerste door het willen geven van een diversiteitscursus voor alle chauffeurs insinueren jullie nu dat alle chauffeurs racistisch/anti-lgbt zijn. Want dat zeg je ermee, hoezo denkt men dat daar?!Ten tweede de klanten die mogen blijkbaar gewoon verder discrimineren/onjuist behandelen van de chauffeurs. Ook grappig dat het enkel en alleen de chauffeurs betreft.

En ik durf te wedden dat de verplichte E-learning cursus niet betaald wordt!