‘Niet naleven Taxi-cao en intimidatie chauffeurs moet stoppen’

Chauffeur Tea Panneman
Foto: Tea Panneman

Elke maand spreekt TaxiPro mensen uit de taxi- en touringcarsector over hun werk. Dit keer is het de beurt aan Tea Panneman, die inmiddels achttien jaar als taxichauffeur werkzaam is en sinds vijf jaar ook ledenconsulent is bij FNV. Dit laatste doet zij omdat volgens haar veel collega-chauffeurs worden benadeeld omdat hun werkgevers de cao niet naleven.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

3 reacties op “‘Niet naleven Taxi-cao en intimidatie chauffeurs moet stoppen’”

Adel Mohammed|20.12.21|23:00

Je geeft heel goed al aan waardoor het verkeerd gaan. Aanbesteding die door opdrachtgevers worden ingezet met een maximum tarief??? winnaar van Aanbesteding moet onder het maximum tarief van de opdrachtgever zitten, terwijl kosten stijgen, gaan de opbrengsten omlaag, dat moet ergens verdiend worden dat uit zich in slecht kwaliteit naar de passagier en chauffeurs die te weinig verdienen. En wie is de winnaar? Verzekering, gemeente en overheid. Werkgevers worden tegen werknemers opgezet.

Eric van Dulst|09.12.21|18:10

Eigenlijk is het heel makkelijk. Is er geen vertrouwen tussen werkgever en werknemer door verschillende oorzaken,zoek dan een andere baas waar het vertrouwen wel is. Het is met iedere baan het hoogste goed.Vertrouwen.Daar heb je geen sociaal fonds of FNV voor nodig.

Joop Langeveld|09.12.21|11:27

Het is bij vele bedrijven zo. Sociaal Fonds controleert dat. Maar als je dan een mail krijgt van sociaal fonds hoe het toe gaat in het bedrijf waar je werkt….. Het bedrijf waar ik werkte wat op dat moment al 6 maanden failliet. Op die manier is de controle waanzin.