Faillissementsgolf blijft uit, maar veel taxibedrijven krimpen in of stoppen

Rolstoelbus. Foto: iStock / Martin Bowra
Een chauffeur helpt de inzittende. Foto ter illustratie. Foto: iStock / Martin Bowra

Een golf aan faillissementen door de coronacrisis is tot nu toe uitgebleven in de taxibranche. Wel hebben veel bedrijven afscheid genomen van tijdelijke en flexibel inzetbare medewerkers, en in een aantal gevallen ook van vast personeel. In het zorgvervoer zorgen de steunmaatregelen voor lucht, maar in de straattaximarkt gooien steeds meer ondernemers het bijltje erbij neer. Dat zegt KNV Zorgvervoer en Taxi in reactie op vragen van TaxiPro.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Vincent Krabbendam

2 reacties op “Faillissementsgolf blijft uit, maar veel taxibedrijven krimpen in of stoppen”

Susan Benson|21.09.20|12:38

Hallo, Heeft u een zakelijke lening, persoonlijke lening, hypotheeklening of een lening nodig om uw project te voltooien? als uw antwoord ja is, raad ik u aan contact op te nemen met mijn kantoor. We verlenen allerlei soorten leendiensten, waaronder langlopende en kortlopende leningen. Voor meer informatie, schrijf ons via e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) of stuur ons rechtstreeks een bericht op WhatsApp via: +447903159998 en ontvang direct een reactie.

Pierre van Aert|17.09.20|12:39

Er wordt ook heel veel geschoven. Taxibedrijf wat schoolvervoer, regiotaxi en zorgvervoer doet, daar gaan alle 0-uren contracten er uit, tijdelijke contracten worden niet verlengd. Alleen de chauffeurs met een vast urencontract, die verzorgen al het vervoer. Dus ook het schoolvervoer ( elke dag een andere chauffeur voor de kindjes )